Dervis | Date: Tuesday, 2010-05-04, 11:54 AM | Message # 1 |
Lieutenant
Group: Admistrator
Status: Offline
| AID Ölülerim sevinsin, geldi Tanrınız! Esrlerle, qeddarcasına alovlarda yandınız Yox olmuşam sandınız,amma artıq burdayam Çox amansız, çox qeddar cezalar arzusundayam Gelmelerin ruhuyam,s emalardan gelmişem Qaranlığıma bağlıyam, men Maranı sevmişem Dirilerden bezmişem, onlar üçün kor yuxuyam Cansızlıqdı derdiniz, sizler üçün oxuyuram... (hi-hat) Ağlama, yaşla dolar qanı içilmiş qelbiniz Söz deme duyan olar var özünüzden sirriniz Çetindimi yaşamaq - günahsız, sevgisiz?! Küleklidir heyat yolunuz, gemilerse yelkensiz Ölülerimin cergesine, namizedsiz her biriniz Diliniz yedizdirir yalan yeyen qarğaları Keşf etdim daş üreklerde boş mezarları Hiss etdim cennetden uzaqlaşan tayfaları Qayaları parça-parça etmeye qadir insan! Ne acizsen duyğularda qorxu görüb ağlayanda, Tenhalıqdan qışqıranda el uzatdım istemedin Sen HEYATSAN, men ÖLÜMEM, ağlayacan qovuşanda İnanmadın, yox ol dedin, xoşbextsenmi bu heyatda?! Milyonlar üçün esir oldun, qeyb olmusan sarmaşıqda Dua etdin, göz istedin - ALLAH verdi beyenmedin Can istedin - onuda verdi, fitnelerden bezmedin! Gündüzlere göz yumuldu, gecelerde hesret qaldı İşiqa, inama nifret vardı, qulaqlarda qeybet vardı Ümid vardı sandı - yandı, qanda xeyli igid vardı Cennet ehli darıxırdı, orda tenha şehid vardı Bes ne oldu? Gözün doldu, bu tek yoldu, yolda koldu Qaradonlu QARĞA qondu, taxta qondu, qanını sordu Güclü ordu gözüne durdu, men deyildim üzüne durdu Qeddar tele izine qurdu, tab getirmir artıq sondu!.. Derviş Barmaqları çürümüş bestekarın neğmesi, yara basmış dilimde, Her gece onun sesiyle, ağrılarla oyanır qara DERVİŞ içimde. Ağlıyır heç vaxt ağlamayan susuz çöllerim, Keçmiş, itmiş izlerim, Bağırdım, bağırtım ağrımla bağrımı yandırdı, yandı hisslerim. Terki dünyalıq. Ezablarla dolu boxça qırışmış elimde, İllerle yaşadığım, yaşatdığım basdırılmış hissler bükülmüş belimde. İzdiham içinde getsem de, getmesem de, itsem de, itmesem de, Onsuz da yorğun baxışlar çevirdi heyat düşüncelerimi başqa semte. Ağlama dedim, amma ağladı, qulaq asmadı göz yaşlarım geleceyimi gören kimi, Bilen kimi ki, hesret sonu ünvan olub keder bunu güle-güle deyen kimi. İten kimi sevinc möhürleri heyatımdan ayaq açıb, qaçıb geden kimi, Kimi sınağa çeker gören felek aldığım çetinnefes bitn kimi?! Paltarım - emellerim. O da qara, çirkli, cırıq, sökük! Sus DERVİŞ! Sakit ol! QARĞA, METE, AİD bu gün ne ise sönük Ümidsiz xeyallarım itkin düşmüş ümidler yoluma sed çeker Ağrı, nefes, kömek, ömürlük tenhalıq ve qaranlıq geler... Qaraqan (Qarğa) Qanadlarıma sığal çek, qucaqla belimi başını sineme qoy Gözünü yum, say ona kimi, qollarımda gizlen, özünü axtar özünü. Tap içimde, ipek saçların tökülsün üzüme gözlerin getirdi geceni, Sinemi tut, derimi cır, etimi did, qabırğalarımı sındırıb, tap üreyimi. Eger varsa menede göster, eger yoxsa gizle yalandan de "var! Derinde doyünür helede" Dırnağınla cız üstünde adını ebedi qalsın orda. Güller ek! Sevgimiz qeder gözel, zeherli tikanlarını qır dişinle tüpür ocağa, Yansın orda, biz susaq, dodaqlar danışsın nağıldan nağıla Gezek el-ele tozlu sehifelerde, en derin zirvelerde, nale çek Qışqır adımı ebedi karlar ölkesinde Çılpaq qayaların yasında dalğalar gelende, Meni de çağır! Darıxsan utanma, men de darıxacam! Göz yaşım islatdı, amma qığılcımla alışacam Ağlama! Gel qarışaq südle bal kimi! Odla köz kimi! Bir az döz mene! Bir az sev meni! Bir az inan! Qısqan bir az içimde QARĞAlarıma! Tulla qaydalarını! Gel sökek terbiye perdelerini! Parçalan, yol ellerinle saçımı dibinden! Dişle dodağı, qanını tök yanağıma iyrenim bir az! Güneşi ört adınla, qaranlıqda tüstü dumana qarışaq! Zamanı saxla son nefesde cehennem oduyla alışaq!
|
|
| |
Dervis | Date: Tuesday, 2010-05-04, 11:55 AM | Message # 2 |
Lieutenant
Group: Admistrator
Status: Offline
| Mete Diyirlenir yene qelem ucunda diyircek, Nefesde ağır-ağır gedir-gelir, quruyub boğaz yoxdu tüpürcek. Sonuncu tüstümdür - dostum götür çek! Yanımda DERVIŞ, ÖLÜM TANRISI QARĞA - qara lelekle yoluma davamdayam, sense qulaqlarına hakim kesilmiş Bu kesin sesin bir azacıqda aç, yerini rahatla Fikirlerime "azad" emri verib qanadlan, xoşuna gelen mövzulardan geriye qayıtma Qon, qal oralarda! Don demişem! Bütün çerçivelere ve serhedlere son demişem! Saatlar gücsüz olub, işlemir eqrebler! Beden yorulmuş ayaqlar üstünde Amma bitmir telebler, eller ise yorulmur, yazır - bitmir sebebler! Ölmüş sinirlerle özünü ayırıb beyinden esebler! Başıma qonmuş dövlet quşudu QARĞA, Men ise DERVİŞ, ÖLÜM TANRISIyla müqavilem var Öldüre bilmez "track" bitmemiş! "Replay" bas - uzat ömrümü! Ya dakı ölsem ağlama, vesiyyetimdir yas saxlama! Dumanım bitdi vidalaşdım, dedim gözleme Bundan sonra tek dostam ÖZÜM-ÖZÜME MEN!
|
|
| |